30 november 2010

Tända ljus...

Några tända ljus, glögg och nybakade lussekatter. En dag kan inte avslutas bättre, enligt mig. :)
I morgon är det uppstigning 05.00... fyyyy säger jag bara.







 Hoppas ni har en fin kväll!

Kram
Jenny

Julbordet

Jag och sambon har varit vegetarianer i flera år. Ja, sambon "fuskar" lite då och då men är till 80% vegetarian. Trots att flera års julmiddagar kommit och gått så tycker jag ändå att det är svårt att hitta roliga, goda och juliga maträtter.
I min fantasi så ser jag ett julbord som fullkomligt dignar av olika mumsiga rätter, men verkligheten ser inte alls så ut. Det blir alltid samma gamla vanliga så som bland annat: hemgjord senapssill, hemgjord rödbetssallad, Jansson, veg bullar, senapsgriljerad quornfilè osv.
Nu har jag surfat runt på nätet och letat efter olika "juliga" vegetariska rätter men... utbudet är lite klent måste jag säga.
Jaja... det är ju tur att julbordet inte ska serveras i morgon.. Jag kanske hittar någon nätsida fylld men roliga och goda julrätter. :)
Om det är någon vegetarian eller vegan som läser min blogg så kom gärna med tips och inspiration på vad jag servera på julbordet. (Vi äter fisk ibland, laktosprodukter och ägg)

Oj, insåg att jag var nog lite luddig och otydlig i mitt förra inlägg. Jag får skylla på att jag var trött när jag skrev det. :)
Det var inte meningen, men det framstår som om jag köpte trälådan på loppis. Tyvärr så fyndade jag den INTE billigt. Sådan tur har jag aldrig. Nejdå... den köptes i butiken Vackra Hem i Sundsvall till fullt butiks pris. Tur att jag fyller år snart så jag kan skylla på att det var en tidig födelsedagspresent till mig själv. :)

Egen designad hylla av två plankor drivved.
Kram
Jenny

Projekt: inreda en trälåda

God morgon på Er!

Nog för att jag är barnsligt förtjust i snö, men kylan som kommer på köpet med snön ogillar jag .
16 grader kallt nu!!  Usch och fy säger jag bara. Tydligen så ska det bli kallare under veckan. Jaja... det är bara att ta det onda med det goda.

Vinterkräksjukan härjar hej vilt på några avdelningar på jobbet. "Min" avdelning har än så länge klarat sig och jag med den. Däremot så går det förkylning som slagit ut näst intill halva personalstyrkan. Tyvärr så känner jag att jag kan vara det nya tilltänkta offret. Halsen svider, det känns lite tjockt i näsan och bihålorna och hostan börjar trimma magmusklerna.:(


Ur Örnsköldsviks-Posten tisdagen den 17 april 1934




Denna "gamla" låda fick följa med mig hem efter söndagens loppis- och julmarknads besök.







Jag har inte hunnit "inreda" hela lådan än men det kommer.

Nu börjar ögonen svida också! Men det har inte så mycket med en ev förkylning att göra utan det kommer av extrem trötthet. Har jobbat i natt.

Önskar Er en fin dag!!

Kram
Jenny

28 november 2010

Första advent

Tjuvstartade adventsmyset redan igår med att tända adventsljusstaken i vardagsrumsfönstret.:)
Så mysigt att kura ner sig i soffan efter jobbet med ett glas rykande varm glögg, några lussekatter och rummet upplyst av levande ljus... nja... ok... en riktig lampa hade vi faktiskt tänd. Lite svårt att virka i skenet av tända ljus.
Idag blir det jobb på eftermiddagen men innan det så tänkte jag hinna med storloppiset inne i stan.

Jag har ju, som jag skrivit tidigare, funderat över hur jag ska lösa gardin och ljusfrågan i vardagsrummet. Jag satt på jobbet när jag fick uppenbarelsen. Såååå.... eftersom jag satt på jobbet mitt i natten utan tillgång till internetbanken så ringde jag sambon. Tur att han var vaken, men hur som så gick han in på nätet och beställde en gardin.
Gissa om jag blev både glad och förvånad när paketavin dimper ner i brevlådan redan på fredag morgon. Tack så mycket för supersnabb leverans, Country by mail.









Hoppas ni alla får en mysig första advent!!

Kram
Jenny

26 november 2010

Farmors mortel...





... är inte bara finfin att stöta kardemummakärnor i, utan gör sig även utmärkt som blomkruka :)

Kram
Jenny

P.S Ha... vintersjukan följde inte med mig hem. D.S

Underbara fredag...

Äntligen fredag...
Inte för att det betyder att jag har två lediga dagar att se fram emot... nejdå. Jag jobbar kväll både lördag och söndag, men fredagar är ändå fredagar. :) Det ger en myskänsla i hela kroppen av att bara säga fredag. :)
Idag har jag adventspysslat och fejat hela dagen. Förtjänar verkligen fredagsmyset i form av glögg, lussekatter, pepparkakor och... ähum... smågodis. (Ja, det har blivit smågodis några helger i rad nu. Men det är bara för gott)

Såhär blev gardinerna jag broderade och sydde till köket.



Önskar Er alla underbara bloggisar och anonyma läsare en underbar fredagskväll!!

Kram
Jenny

25 november 2010

Snart så...

Snart så... mycket snart... om 45 minuter får jag åka hem! Håller tummarna att mitt första möte med årets vinterkräksjuka inte följer med mig hem. *blåhåller tummarna*
Vill verkligen inte vara smittad... vill verkligen INTE!!

På åteseende!
Kram
Jenny

23 november 2010

I all enkelhet

Det blir ingen  traditionell ljusstake i vardagsrummet i år. I stället blir det fyra stoooora enkelt och rustikt pyntade blockljus. Tror att det kommer att bli riktigt bra.:)
Det har dock uppstått ett litet problem med brandsäkerheten. För att lösa det så måste jag nog tänka om vad gällande gardinlängder i fönstret. *funderar*

Den första av fyra är klar
Nu ska jag lägga mig och sova. Förhoppningsvis så har snöstormen dragit förbi tills jag vaknar på eftermiddagen. Nog för att jag gillar att det snöar men jag vill gärna att snön kommer uppifrån och inte från sidan. :)

God natt och god morgon på er!!

Kram
Jenny

21 november 2010

Det "bästaste" som finns...

Bjuder er på några bilder från våran snöiga skogspromenad nu på morgonen.
Det "bästaste" som finns enligt hundarna. :)












Hoppas ni får en skön söndag!
Kram
Jenny

19 november 2010

Blommor och hönsnät

Det är kanske lite för tidigt men... jag fick två hjärtan-på-tråd av sambon igår samt att jag mot bättre vetande kikade in lite snabbt hos "min" blomsteraffär som ligger två minuters promenad väg från mig. Det var inte meningen att jag skulle köpa något utan bara titta. Pyttsan... vad jag intalat mig det genom åren.... inte köpa utan bara titta.
Jaja... som vanligt så kom jag hem med lite smått och gott. :)

Det är som sagt var lite tidigt kanske men... jag knåpade ihop två advents/julgrupper. :)

Hjärtan-på-tråd, höstglöd (kanske blomman heter?), en gammal kakform som får agera ljuskopp (köpt hos Ateljé Skogslyckan) och vit mossa i en gammal rostig panna/kåsa/kärl.













Vit cyklamen, murgröna, hyacint, ljuskopp i glas och grön mossa fick samsas i en egenhändigt gjord korg av hönsnät.











Önskar Er alla en fin och mysig fredagskväll!
Kram
Jenny


P.S Jag blir så glad över att ni vill kika in hos mig. :) D.S

18 november 2010

Annons

Är det inte något otroligt vackert med just gamla annonser? Jag tycker det.
Jag hittade flera stycken i den gamla dagstidningen från 1934 jag köpte från country by mail.

Låter det inte mer än lovligt charmigt med "Bosättningsaffär"?



Hittade även en liten artikel som fick mig att småle och sambon att entusiastiskt nicka instämmande. :)


Önskar er alla en bra dag!
Kram
Jenny

P.S Bilderna är klickbara... blir lite lättare att se läkarens föredrag om kvinnor och drömmar. :)

17 november 2010

Hur f-n tänkte man här??

Just nu... nej sedan lunch faktiskt.. har jag varit så irriterad att mitt korta hår har stått rakt ut som på en igelkott.
Anledningen till min extrema irritation och små anfall av vansinne är det fackförbund jag är med i.
Ett fackförbund som påstås stå på min, alltså arbetstagarens, sida. Efter idag så tror jag att det är en av jordens största myter. Jag vet ärligt talat inte vems sida de står på.
Detta fackförbund hävdar å det bestämdaste att jag har rätt att jobba 100%.
Bra tänkte jag. Jag har ett vikariat på 50% ( nej, jag går inte på månadslön för det har jag inte råd med)och "jobbar upp" genom att jobba nätter, som jag älskar.
Absolut, ska du göra det, svarade fackförbundet. MEN... går du ut och jobbar en helg så måste arbetsgivaren betala kvalificerad övertid till dig. Vilket betyder att du är dubbelt så dyr mot om du jobbar extra en vardag!
VA!!!???
Hur i det glödhetaste tror detta fackförbund att Sundsvalls Kommun ska ha råd att ta ut mig på kvalificerad övertid!!!??? Inte en chans att dom har. Nej... istället för mig, en utbildad USK, så kommer dom att välja det billigaste alternativet... någon som är mycket ung och outbildad.
Hur i hela jä-vla friden kan jag ha rätt till kvalificerad ÖVERTID när jag inte ens kommer upp i 100%??!!
Så... indirekt så har detta sa-ans fackförbund hindrat mig från att gå ut och jobba helger.

Du har rätt att få en värdig lön... typ något liknande... sa hon jag pratade med idag. Hon sa något om att arbetsgivaren ska uppskatta min kompetens och betala för den. Jaaaa.... sååååå viktig är jag inte för Sundsvalls Kommun. Och ärligt talat så ger dom nog blanka f-n i kompetens... det dom bryr sig om är pengar.

Varför får jag gå ut och jobba vardagar till vanlig timlön men inte på helger??!!
Jag förstår verkligen inte!!!

Hoppas ni har haft en irritationsfri onsdag!!

Kram
Jenny

Update: 
Ytterligare irritationsmoment har uppstått. Jag köpte två påsar stjärnanis igår. Tänkte använda "stjärnorna" till dekoration av div saker. Av samtligt innehåll i två påsar var endast tre stjärnor hela och fina. Irriterande!!! Ännu mer irriterande är att Alma och Mia stal dessa tre stjärnor från bordet för en stund sedan och.... smak och glups... inga stjärnor kvar!
Om det skulle vara någon som är intresserad av två ouppfostrade tjuvaktiga hundar... hör av er.... dom är mycket billiga just nu. *morr*

14 november 2010

Tvålpåsar och advenstrumpr

Långa snöiga skogspromenader har varvats med pyssel och knåp den här helgen.
En perfekt helg för återhämtning från veckans 4 jobbnätter och förberedelser för att jobba dagturer hela nästa vecka. *ler*



De grå "fårskinnen" från IKEA fick ta plats i soffan. Underbart varma och mysiga att gosa ner sig på när lördagskvällen kom. En stor skål smågodis, favoritserien i dvd´n (Huset Elliot) och tända ljus.



Högen med tyger i olika material plockades fram samt min gammla trokänare till symaskin.






Tvål är bra till mycket... bla till pysselmaterial *ler*

Allt i en salig röra bla några färdiga tvålpåsar.
I stället för 1 julstrumpa gjorde jag 4 adventstrumpor


Hoppas alla Ni också haft en bra helg!
Kram
Jenny

11 november 2010

Trött men lycklig

God morgon på er!
Andra jobbnatten av tre avklarad. *gäsp*

Igår sov jag bort hela dagen så jag missade snöbus med hundarna. Ska försöka att gå upp i någorlunda tid idag så jag hinner följa med Micke och hundarna ut.*ler*
Jag vet inte vem av oss tre, mig, Alma eller Mia, som gläds mest över att snön äntligen kommit.*ler*
Micke muttrar mest argt och osammanhängande medan han kastar ilskna blickar ut genom fönstret. Just innan jag skyndade mig iväg till bussen igår hörde jag några ord han muttrade/väste fram.... några svordomar och så ordet "snö". Slutsaten är nog att han inte tycker om snö. *ler*

På pyssel fronten har det inte hänt så mycket. Inspiration saknas inte däremot tiden och i vissa fall material.
Var ut till Gardin center i Birsta i måndags och köpte nya gardiner till sovrummet samt lite annat tyg.
Tyvärr (eller egentligen så var det nog tur) så hade jag en begränsad kassa med mig annars hade jag kommit ut ur affären med trippla uppsättningar gardiner till samtliga rum.*ler* Inte nådigt vad mycket fint i gardinväg dom fått in.*suckar lyckligt*


Bilder från förra vintern. Nya bilder blir det garanterat



God natt och
hoppas ni får en fin snörik dag!!

Kram
Jenny

09 november 2010

Snö!!

Måste bara berätta en sak...
det snöar
*hoppar av glädje*
Nej, jag är verkligen inte ironisk.
Jag är uppriktigt överlycklig!! *ler*

God natt på er kära ni!!

Kram
Jenny


06 november 2010

Sköna Lördag

Vi har haft en underbar alla helgons dag idag. Strålande sol från en klarblå himmel och lite kylig luft.
Vi packade ryggsäcken med lite fika och begav oss ut i skogen ganska tidigt i morse.
Det är så skönt och avkopplande att gå i skogen... balsam för själ och hjärta och det dåliga samvete jag haft för busdjuren försvann.
Min sambo som inte riktigt delar min passion för långa skogspromenader var "tvungen" att ta med sig mobilen sin. (Om det är det som krävs för att få med honom ut i skogen så... låt gå) Han har installerat något program på den som gör att han via satellit/GPS (eller nått) kan se hur och var man är i skogen, hur långt man gått, hur många kalorier man förbrukat och vilken snitthastighet man gått i. Nyttan med det... förstår jag inte men... det var lite roligt att se hur långt vi hade gått
10,46 km på 3,41 h. *stolt* Inte illa... och det känns i benen nu kan jag säga. Stel i hela kroppen men lycklig och lugn. *ler*

Resten av dagen har bara varit lugn och stillsam. Sambon och hundarna somnade av i sängen en stund och jag lyssnade på ljudbok, pysslade och drömde mig bort medan jag bläddrade i inredningstidningar.

Ett container-fynd fick fin vit färg och lite dekoration

Min högst älskade farmor gick bort förra sommaren efter en tid sjukdom.
Eftersom hon ligger begravd så långt bort så blir det inte att jag besöker henne så ofta. Jag vet att hon själv inte tyckte om att besöka gravar så jag känner mig trygg i förvissningen om att hon inte misstycker mina alltför få besök. Hon har en speciell plats i mitt hjärta där jag ömt vårdar hennes minne, på samma sätt som hon ömt vårdade minnena av de hon älskat. På så sätt behöver jag ingen grav att gå till... hon finns inte där... hon finns i mitt hjärta och minne.
Hur som helst så... kände jag för att tända ett ljus för henne.
Även om det är över ett år sedan hon gick bort och ännu längre sedan hon förlorades in i demensens glömska värld så saknar jag henne. Inte alltid men ibland så kommer saknaden över mig. Jag saknar tryggheten hon gav, styrkan, kärleken... jag saknar hennes hemrullade köttbullar och egengjorda brunsås *ler*

Min vackra, underbara farmor 19 år gammal.


Önskar er alla en fin lördagskväll!

Kram
Jenny