13 november 2013

Årets första är här!

Hej!

Ååhh... jag har sett dem, de har kommit!!
Hyacinterna har landat i blomsterbutikerna!
Jag blir alldeles rusig av lycka! :)
För några dagar sedan köpte jag en stor skål i luffarslöjd som jag inte riktigt då visste vad jag skulle använda till. Nu slog det mig... den ska fyllas med mossa och en massa hyacinter :)

Gårdagen lunkade sig fram i makligt tempo.
Jag lyssnade på ljudbok och målade medan hundarna låg utsagna på sina filtar. Ibland var jag fram till dem bara för att snosa på deras tassar. Tassarna luktar så gott på dem efter de fått springa i skogen... det luktar som en blandning mellan mossa, jord, blöta löv och deras egna specifika "trivseltass"-doft. (Ja, jag vet att det låter något knasigt men jag älskar doften av "trivseltass")
Höra deras lugna andetag och vetskapen att de sover för att de är trötta och nöjda efter en trevligt tur i skogen och inte sover av ren trisstess. Sådant gör gott i ett matte-hjärta.

Klockan ( som blev omgjord till ett litet skåp) jag köpte för längesedan blev äntligen vit efter x antal strykningar. Micke hjälpte mig att få upp den på väggen samt sätta upp  en vitmålad tavelram i fönstret.

Hänger liiite snett ser jag nu :)



En nyckel får hänga i ramen tills vidare.



Kram
Jenny

12 november 2013

Vägarna förbi...

Hej!

Trotsade regnet idag för att tilsammans med kompis gå en sväng i skogen med hundarna.
Även om jag helst håller mig inne när det regnar så behöver hundarna komma ut. Så istället för att lida sig igenom stadskoppelpromenader i regn så är blir det lite roligare med skogspromenader utan koppel.

Ingen av hundarna bekymrade sig nämnvärt över det bedrövliga vädret. De sprang som tokar i skogen och busade. Mia och Selma ansåg att de inte redan var tillräckligt blöta utan behövde blöta ner sig ännu mer med hjälp av några diken med smutsvatten. Sierra och kompisen Ni¨no lät sig nöjas med det blöta som kom uppifrån.

På väg hem fick jag ett infall att åka förbi Återvinningen i Hackefors. Hade en viss förhoppning om att även de skulle ha börjat med försäljning av julsaker...men inte.
Däremot hade de 20% rabatt på tavlor och ramar. Så två ramar fick följa med mig hem samt ett par skoläster (tror jag bestämt att det heter).

Hundarna ligger nu trötta men lyckliga och sover på sina filtar.
Jag ska köra igång en ljudbok och börja måla ramar och klocka.

Kram
Jenny

04 november 2013

Önskar mig...

God kväll!

Usch... nyss hemkommen efter kvällspromenaden med hundarna.
Blött, mörkt och kallt ute.
Varmt och mysigt inne trots blöta och smutsiga tassavtryck över hela golven. :)

Att skriva önskelistor till jul har jag inte gjort på flera år, men däremot brukar jag skriva upp de saker jag funderar/planerar att köpa vad tiden lider.
Högst upp på den listan finns bland annat ett simkörkort för hundarna hos Valla Djursjukhus.
Ett perfekt sätt att fortsätta simträna dem nu när vädret inte längre tillåter utomhusbad (även om Mia mer än gärna skulle fortsätta vinterbada)
Vidare finns några böcker som jag känner mig sugen på bla dessa två:


Av vad jag har förstått så är denna bok det närmaste man kan komma den heliga graalen inom lydnadsträning. En bok som absolut kommer att finnas i min "hundbokhylla"



En ny bok av mina två favoriter Sanna och Sania. Ett måste för mig som bara älskar deras andra böcker :) Tyvärr så får jag ge mig till tåls ända till nästa vår. Men den som väntar på något gott...


Jobbdag i morgon så det är till att tänka på refrängen.

Kram
Jenny

03 november 2013

Promenad

Hej!

Så blev det november och ingen snö i sikte.

Sierra spanar

Mia i full galopp

Selma, Mia och Sierra

Selma

Selma letar efter stenar under vattnet

Sierra apporterar dummie
En skön promenad med lite träning hann vi  med mellan regnskurarna på förmiddagen.:)

Ta hand om er!

Kram
Jenny