31 oktober 2010

Torkade apelsiner och stjärnfall

En av alla bra saker med att jobba natt är att det finns stunder på natten då man kan ägna sig åt lite pyssel. :) När allt är lugnt, det som ska göras blivit gjort och de gamla sover harmoniskt i sina sängar brukar jag sätta mig i soffan framför den avstängda tv och handarbeta.
Den här helgen blev det några broderade stjärnor till min gardin, några virkade stjärnor som bland annat ska få hänga i granen och så passade jag på att sprida lite underbar juldoft över hela avdelningen genom att torka några apelsinskivor.

Kom ni ihåg att ställa om klockorna i natt?
Det kändes inte så speciellt roligt att ställa om klockorna på jobbet i natt. En jobb-timme extra... *suck*
Jag måste varje år påminna mig om den gamla ramsan om trädgårdsmöblerna ( ni vet... på sommaren ställer man fram trädgårdsmöblerna och på vintern ställer man tillbaka trädgårdsmöblerna) innan jag ställer om klockan.

Nu ska jag gå och sova.
I eftermiddag ska vi ut till mina föräldrar för att lämna igen bilen som vi fick låna i lördags. Tack för lånet!!
Men innan vi gör det vill jag ut på Biltema för att köpa upp mig på några tändsticksaskar av modell större. Dom är roliga och tacksamma pysselobjekt.

Önskar er alla en skön söndag!!

Kram
Jenny

29 oktober 2010

Broderat och shoppat

Underbart vackert väder ute idag. :) Vi har haft några dagar nu med superfint väder.
Idag är det fredag... igen... och sommartiden tar slut på söndag.
Som vanligt ska jag ut och jobba natt. Tror jag jobbat varje helg de sista två månaderna...*suck* Njä... så illa kanske det inte är men nästan.
Nog om gnäll nu.

Jag har påbörjat en ny idé. Oj, vad ovanligt ;)
Tänkte sy egna julgardiner med gråa broderade stjärnor på till köket.
Med tanke  på mina små färdigheter i broderingskonsten så tar varje stjärna ca 1 timme att göra. *rodnar lite* Vilket betyder att allt annat jag planerat att pyssla med får vänta någon vecka... eller två.




Två nya adventsljusstakar har jag kostat på mig i år.
Den översta tänkte jag ha i köket och kyrkoljusstaken i vardagsrummet.


Bild lånad från Åhlens.

Bild lånad från Country by mail.


Vår snälla granne kom upp i går och frågade om våra hundar kanske skulle vara intresserade av varsitt älgben. Jag sa att det tror jag visst att dom skulle vara intresserade av. *ler*

Alma som i vanliga fall brukar vänta ut Mia , högg in direkt.

Mia hade lite svårt att tro på att hela härligheten var till bara henne.

Nu blir det en promenad i det vackra vädret.

Önskar Er en mysig fredag och en härlig helg!!

Kram
Jenny

26 oktober 2010

Veckan som var...

Trots att förra veckan var överfull med jobb (fortfarande influensatider på jobbet) fick jag lite tid till pyssel och handarbete.
Pippi-tröjan jag började på för någon vecka sedan är det bara ärmarna kvar att sticka. Planen är att den ska vara klar i mitten på november.
Tänk om jag ändå kunde vara lika snabb att avsluta projekt som jag är att påbörja dem.

Efter att ha sett den fina mosskransen i Allers Julmagasin (med utförlig beskrivning på hur man enkelt själv gör stommen av tidningspapper och plastfolie), bestämde jag mig för att göra en egen stomme. Resultatet... tjaaa... vad säger man. Allt annat än vackert!!! Kanske att den blir och se bättre ut när mossan kommer på.
Men så lätt som det beskrevs i tidningen var den inte att göra!




Min beställning jag gjorde hos fina Pia kom förra veckan. Två gröna flaskor och 6 formar. Superfina saker från en superfin "butik!!





Två gamla fotografier, spets och linsnöre blev fina dekorationer på blockljus från IKEA. Idén kopierade jag helt fräckt rakt av härifrån. Tack för inspirationen!


Kram
Jenny



24 oktober 2010

Korsstygn

Jag fick för mig en dag för ganska längesedan att jag skulle börja brodera. Hade aldrig gjort det innan men... learning by doing... tänkte jag. Så när jag ändå var in på garnaffären i ett annat ärende så låg det av en lyckosam händelse broderiväv (Aida väv heter det tydligen) i stuvbitar till bra pris.
Jag plockade på mig en passande bit, tog en svart broderigarnhärva (dockor heter det)och gick till kassan för att betala. Där vid kassan kom första frågetecknet... kassörskan frågade om jag hade en passande nål till väven. Efter lite fundering... jag hade ju massvis med synålar hemma... så köpte jag en nål oxå. Rätt grovlek för att passa min väv.
Med liv och lust kastade jag mig över mitt nya handarbete. För att känna på hur det kändes med korsstygn (i min fantasi drömde jag om att skapa vackra alster i plattsömn... vilket bara var en tidfråga...jojo) hade jag skrivit ut några små mönster från nätet.
Så jag klippte ut en lagom lång bit tråd och krånglade den genom det lilla nålsögat så påbörjade jag mitt första korsstygn.
Bra gick det ju inte! Det blev inte alls som jag tänkt mig. Efter lite fundering så kom jag på vad problemet var.
Jag hade köpt för tjockt garn!!! Så var det ju. Konstigt att kvinnan i affären inte påpekade det när jag stod vid disken och betalade.
Dagen efter går jag in i samma garnaffär och börjar leta efter ett tunnare broderigarn. Hittar det inte så jag går fram till disken och frågar var någonstans dom tunna broderigarnerna fanns.
Jaaaa... ni kan nog gissa expediterna min när hon fick höra min fråga. Först såg hon ut som jag drev med henne, sedan tittade hon klentroget på mig och förklarade som till ett barn att man delar tråden. Varje tråd innehåller 6 små trådar. Hur många trådar man använder beror på hur "tät" väven är.
Smått generad gick jag tomhänt ut från affären.

Så var det med det!
Van som jag var/är med att garnnystan har olika tjocklekar så trodde jag i min enfald att detsamma gällde för broderigarn.
Några vackra plattsömns broderier i vitt på vita lakan... har jag aldrig gjort och kommer inte heller att göra. På tok för svårt för en sådan som mig. Jag köper mina broderade lakan på loppis ist.

Så mycket korsstygn har det inte heller blivit. Brodering är nog inte riktigt min grej så att säga.
Men nu har jag fått några små idéer som innefattar korsstygn och runda mormorskuddar samt små hjärtan att hänga i granen.


Med mycket möda och stort besvär har jag lyckats få till en kudde och ett hjärta.
Inte alls perfekta men... eh... charmiga. *ler*

Mönster på kudden hittade jag i tidningen Allt om handarbete.

Tadaaaa...


Broderi till kudde nr 2


 En skön söndagskväll önskar jag er!

Kram
Jenny

23 oktober 2010

Solig dag

God lördags morgon på er!

Här lyser solen från en klarblå himmel och luften är .. eh... myggfri. *ler*
Åh vad skönt det känns att vara vaken den här tiden efter en god natts sömn i min egen säng.
Det känns som en evighet sedan jag sov en natt... lite mycket nattjobb blev det den här veckan.

Tack för era snälla kommentarer och att ni tittar in här trots dålig uppdatering. *kram*
Ska ta hundarna på en lång skogspromenad nu och sedan visa lite små pyssel jag trots allt hunnit med under mina vaken nätter.Jag fick även hem sakerna jag beställde från fina Pia i veckan.
Kikar in till er om en stund

Efter några misslyckande fick jag äntligen dit broderiet hyffsat i mitten.


Om det skulle vara någon som köpt tidningen Allers Julmagasin och försökt sig på att tillverka kransen på sidan 51. Snälla, kan ni inte visa hur era kransar blev att se ut!!! Min "krans" ser inte klok ut... förtjänar inte ens att kallas krans *suck*. Måste ha gjort något fel någonstans!!!

På återseende!

Kram Jenny

18 oktober 2010

Zinkhjärta...

Det är inte ofta jag är in på Rusta. Anledningen till det är... vet inte... tror att det är för att Rusta ligger på "fel sida vägen" i Birsta.
Birsta är det stoooora shoppingcentrat en bit utanför Sundsvall. Där finns alla vanliga butiker som brukar finnas i ett shoppingcentra... ni vet. Men... själva Birstahuset och Ikea ligger nära varandra, så naturligt åker man dit. Det gör att, iaf jag, lätt "glömmer bort" alla andra butiker som ligger mittemot på andra sidan vägen.
Jaja... mycket svammel blev det nu. Googla på Birsta om ni är intresserade av vad jag svammlade om. *ler*

Det jag tänkte berätta var att jag var in på Rusta i fredags och hittade så söta zinkhjärtan med plats för värmeljus. Eftersom det var så fint pris på dem, tog jag två. Tänkte hänga dem i köksfönstret närmare vintern.


Kram
Jenny

Mer tid

God morgon på er!!
Ja... det är väll inte direkt morgon för er men i min natt-värld så är det en grå och kall morgon. *ler*
Redan måndag... snart november månad... snart 1:a advent! *tjoho* Även fast jag ser fram mot både advent och jul så kan jag tycka att tiden rusar för fort fram. Jag hinner inte riktigt med allt jag skulle vilja göra. Inte så att jag känner någon stress men jag skulle vilja göra mer. Huvudet är fullt av idéer som antingen är för tidiga att göra (att göra en adventskrans redan nu... är ganska lönlöst) eller så tar det så lång tid (jag hinner inte sticka två tröjor till jul, virka klart överkastet samt virka två gigantiska prydnadskuddar innan första advent).
Mer tid... skulle vara lösningen på mina lyxprobelm.

Anledningen till det massiva pyssel-lust flödet just nu heter 101 idéer och Allers Julmagasin.
Två tidningar som är sprängfyllda med tips, idéer och inspiration inför advent och jul. Har ni inte köpt dem ännu så gör det. Ni kommer inte att bli besvikna... jag lovar!



Kram
Jenny

15 oktober 2010

Vill bara önskar er alla en
mysig fredagskväll och en underbar helg! *kram*
Nu ska jag iväg till jobbet.. första natten av två!

Kram
Jenny

14 oktober 2010

Bibel recept

En del av charmen med att "loppa" gamla biblar, ja förutom att de är gamla, är att de ibland inte bara innehåller guds ord tolkade av människan, tryckt med ett underbart typsnitt på knastrigt torkat papper. Ibland om man har riktig tur innehåller de även bevis och minnen från tidigare ägare så som torkade rosenblad, brev, minnesanteckningar eller ... recept och tips.

 Att göra härsket smör åter välsmakande
Man tvättar smöret i salicylsyrelösning (1 del. salicylsyra på 350 del. vatten)
och därpå i rent vatten. 
I brist på salicylsyrelösning kan man tvätta smöret i söt mjölk och därefter i rent vatten.

Tandpulver
Man blandar 80 gr finrifen krita med 20 gr magnesia 
eller kolsyrad talk och tillsätter, om så behagas,
några droppar pepparmyntsolja. 
Pulvret är förträffligt.
Äfven finstötta björkkol utgöra ett godt tandpulver.
Tandpulver som innehålla syror och andra frätande ämnen
böra noga undvikas.



I brist på riktig ytterkruka så tar man det man har hemma. Som i det här fallet blev rivna blad ur just den bibel jag hittade recepten/tipsen i.

Sov så gott mina vänner!!

Kram
Jenny

Såfåra

Jag behövde inte åka in till stan för att leta efter en sophora. :) Ett snabbt besök hos Växthuset som ligger 5 minuters promenadväg från mig hade några stycken hemma.*tjoho* Och det bästa av allt... jag hittade dom själv så jag behövde inte använda min lilla lapp (japp, hade en sådan med mig med namnet på). *ännu mer tjoho*

Nyplanterade i fina urnor står nu sophororna i vardagsrums fönstret. Hoppas dom kommer att trivas där för jag trivs med dom just där. *ler*











Nu ska jag sätta mig ner och dra Sierra tätt, tätt intill mig och bara snosa på henne. Länge, lääänge ska vi bara snosa och mysa och gosa hon och jag.
Senare idag ska hon åka hem till sin flock igen. Även om vi visste att hennes vistelse här hela tiden varit tidsbegränsad så... känns det lite jobbigt att hon ska åka.
Att man efter så kort tid har knutit henne så nära sitt hjärta... ja, jag vet inte vad jag ska säga.


En fin dag hoppas jag att ni alla underbara får!


Kram
Jenny

13 oktober 2010

Krukor - check

Jag har letat lääänge... efter de perfekta blomkrukorna till vardagsrummet. Gissa vad! Jo, jag har hittat dom! För några dagar sedan gick jag av en händelse av vid fel busshållplats (snacka om disträ) inne i stan. Vilket gjorde att jag i princip blev tvungen att gå genom heeela stan för att komma dit jag skulle. I alla fall så gick jag förbi en blomsteraffär och där i skyltfönstret såg jag dem.
Gråa betongurnor... till ett bra pris...125 kr styck.



Så... nu har jag krukorna men det fattas fortfarande blommor till dem.Vet inte riktigt vad jag vill ha för blommor, men jag har sett många bloggar som har en blomma/buske som jag tror heter sophora. Ska ut och spana efter en sådan bland blomsterhandlarna i morgon. Eftersom jag inte kan uttala namnet på rätt sätt utan att det blir sop-hora så ska jag skriva upp det på en lapp som jag sedan kan räcka över till expediten. :)

Åh...förresten... om ni inte har gjort det så gå in och kika på alla fina saker som kommit in hos Country by mail.
Mycket fina saker till jul!!!
Dessa två saker triggade speciellt min köplust:
(Båda bilderna är lånade från Country by mails´s hemsida)

Fransk kyrkoljusstake 495 kr

Affisch 120*85cm  295 kr


Hoppas ni får en fin kväll!
Kram
Jenny

10 oktober 2010

Vi fix´at!!!

Hemma igen! Jaaa... vi var hemma redan vid två tiden... men... var lite trött så jag och Mia unnade oss en liten eftermiddagslur.


Dåså... då har jag ställt ut hund för andra gången i mitt liv. Första gången på en internationell utställning (första var en inofficiell)
Mittnorden Utställningen på Gärdehov i Sundsvall.
Tyvärr så kan jag inte i detalj återberätta vad som hände runt omkring mig och vilka hundar som vann, för det kommer jag inte ihåg. Eller rättare sagt... jag uppfattade inte vilka som vann eller vad som hände.
För att hålla mina nervösa utanpåliggande nerver på plats så koncentrerade jag mig allt jag förmådde på att komma ihåg att andas. (Lättare sagt än gjort kan jag tala om)
Vad jag uppfattade om omvärlden var att det var myyyycket golden där. Många fina Golden Retriever!!

Hur gick det då för mig och Mia?
Jo... det gick såååå bra!!! *ler* Exakt hur bra fick jag förklarat för mig på vägen hem *ler* (jag är inte alls duktig på alla utställnings förkortningar)
Det jag var mest nervös över och det enda jag önskade mig var att Mia skulle känna glädje och trygghet i ringen och inte rygga eller bete sig som en ålande mask framför den manliga grekiska domaren.
Ännu mer nervös blev jag när jag såg alla proffs före mig ställa ut sina hundar. Hur vissa satt på huk på sidan av sina hundar och elegant höll ut deras svansar i en perfekt rak linje, eller det värsta av allt... dom som stod framför sina hundar och hundarna automatiskt korrigerade sig så framben och bakben var i perfekta vinklar och linjer och svansen rakt ut. (Undra hur många timmars träning det ligger bakom det *imponerad*)

Väl inne i ringen släppte nervositeten och tankarna på dessa vackra, perfekta hundar med sina vinklar, linjer och vackra svansar.
Jag och Mia gjorde ett bra jobb ifrån oss inne i ringen.
Det var inte perfekt... nej, nej. Jag fick några tips från Maria (uppfödaren) som jag ska ta till mig till nästa gång. Så som att stå  rakare i ryggen när jag är framför Mia och försöka få henne att vifta på svansen samt att inte röra mig framför henne. Så fort jag plockade upp mer godis ur fickan så ändrade Mia läge.

Det gick som sagt bra för oss. Mia stod still framför domaren och visade självförtroende, hon hade fint svung i steget när hon sprang. Vi hade kul!
Av alla 29 tikar som ställdes ut slutade vi som fjärde bästa tik ( Btkl 4) och fick ett CK!!! *hoppar av gjädje*
Det trodde jag aldrig att det skulle gå så bra!
Hon är så duktig min Mia! Hon har vuxit mentalt så otroligt mycket det här senaste året.
Hon är en vuxen golden med självförtroende! *ler*






Nu kurrar magen... blir nog lasagne i kväll... kanske *funderar*

Önskar er en lugn och mysig söndagskväll!

Kram
Den stoltaste matten i världen

08 oktober 2010

Fredagsmys...

Önskar er alla en underbar fredagskväll 
och en härlig helg





Kram
Jenny

Dagens planer

Fredag... redan. Har inte hunnit med den här veckan alls. Men det blir så när huvudet snurrar av funderingar.
I natt är det jobb igen. Men innan det så tänkte jag hinna med lite städning, planera för utställningen på söndag (skulle vara illa om jag glömmer ta med stamtavlan), bada Mia inför trimningen i morgon, bullbak så vi kan mumsa bullar på söndag och... nej, jag tror det var allt.:)

Nu ska jag köra igång... börjar med att ge busdjuren frukost!

Hattasken har fått lite text på sig.


Hoppas ni får en bra dag!

Kram
Jenny

Fyra svarta tassar till...

...har smygit sig upp i den vita soffan.

Seamountain´s Splendid Sierra

En bedårande liten flicka som kommer att lämna ett stort tomrum efter sig när hon flyttar tillbaka hem till sig igen.

Nu ska nattugglan Jenny krypa ner mellan lakanen.
I morgon är en annan dag.

Kram
Jenny

07 oktober 2010

Tack så mycket!

Oj, det var ett tag sedan jag kikade in här. Fullt upp med nattjobb, datastrul och annat som gör livet fruktansvärt... tungt.



Såg att snälla Sirpa har gett mig en award!
Tack snälla gumman!! *kram* Om du visste hur mycket den betyder just nu och hur uppmuntrande den är!!



Berätta sju intressanta saker om dig själv och nominerad sju andra bloggare!

Hmm... sju intressanta saker om mig själv.

- är vegetarian sedan flera år tillbaka... kan ibland sakna smaken av isterband
- är livrädd för getingar
- kan inte med romantiska komedier... eller komedier över huvudtaget
- hatar att åka bil långa sträckor... åker hellre tåg
- tänker för mycket med hjärtat
- undviker att gå tvärs över öppna platser, så som torg och sådant
- har aldrig bott längre än 3 år i en och samma lägenhet

Det var det! Vet inte om det var så intressanta saker men... det var sju saker om mig :)


Så skulle jag nominera sju andra bloggare.




Önskar er alla en fin kväll!!!
Kram
Jenny

04 oktober 2010

Kanelbullar

Konsten att göra små fina bullar behärskar jag inte. Däremot så är jag proffs på att baka stooora bullar. I receptet jag använder så står det att av en sats deg ska man få ut ca 45 stycken. Eh... jag brukar få ut runt 25 st.*ler* Men smaken är det absolut inget fel på... vilket är huvudsaken.




Önskar er alla en fin kväll!

Kram
Jenny

Medan jag väntar...

...på att bulldegen ska jäsa klart, tänkte jag visa lite bilder på min omstylade hall.
(Försök att inte se kommoden som en kommod utan ett halvmånebord. *ler*)






Hoppsan, vilken smutsig spegel jag har. *skäms lite*
Det är först när man tar kort på grejerna som man inser att den är dags att ta en sväng med dammtrasan. *ler*
Ljusstakarna på väggen är egentligen lampetter, som från början var i mässing. Men efter några varv med sprejburken och lite sladdborttagning och annat mickel så... taadaaa!

Hmmm... undrar om inte spegeln sitter för högt upp? Kanske skulle bli bättre om den satt något lägre. Kom gärna med synpunkter och åsikter... om ni vill. Det är så lätt att "stirra sig blind" på något och "fastna" i en idé.

Nu är nog min deg klar!! Här ska bakas kanelbullar!
Mums... smaskens!

Kram
Jenny



Snöbär...

Lite pyssel har jag hunnit med idag mellan skogspromenader och hundbus/träning. *ler*
Att gå i skogen så här års ger sådan energi men samtidigt lugn. Alla ni som har möjlighet... packa en ryggsäck med något gott fika, ta på kläder efter väder och gummistövlar och gå ut i skogen. Gå efter små stigar eller varför inte vika av rakt in i skogen, har ni dåligt lokalsinne så ta med plastband fästa i klädnypor och fäst i träd/buskar ni passerar.
Det är så underbart!!!

Snöbär...
Googlade på snöbär och hittade många fina bloggerskor som gjort finfina kransar av just snöbär. Tyvärr så hade jag inte så mycket hemma som behövs för en krans... för tillfället... men lite snöbärs-pyssel blev det.

Ett hjärta glest dekorerad med lummer och några kvistar snöbär i en ram

Svart wellpapp med några kvistar snöbär.

Önskar er alla en bra dag och hoppas ni har bättre väder än vad Sundsvall har idag. Regn och orkanvindar.

Kram
Jenny

P.S Det var dessa två bilder som inte gick att ladda upp igår. Men nu funkar det uppenbarligen. Knepigt!!

03 oktober 2010

Onödig tid

Men snälla blogger!!! Varför tar det så lång tid att ladda upp bilder???
/Jenny

02 oktober 2010

Tuggben

Bland det bästa som finns är tuggben, enligt mina hundar. Själv förstår jag inte riktigt tjusningen med svampliknande slemmiga sega hudar, men men... man måste nog vara hund för att förstå det. *ler* Jag försöker se till att hundarna får ungefär ett tyggben i veckan för att hålla tänderna fräscha, eftersom dom äter Klass-foder (förövrigt ett superbra foder) som är blötmat.

Mia och Alma älskar tuggben, men deras ät-teknik är olika.
Mia slänger sig över tuggbenet och lägger sig ner direkt och börjar tugga. 15 minuter senare är benet uppätet och platsen hon legat på är renslickat, det kaaan ju finnas benerester kvar.
Alma är mer uträknade i sitt bentuggande. Hon går runt med benet i munnen och väntar på att Mia ska äta upp sitt. Efter att Mia slukat sista mumsbiten lägger sig Alma och tuggar ... helst så att Mia ser det.
Sedan går Mia runt med en uppsyn som tydligt säger att hon, hon har MINSANN  INTE fått något ben, livet är orättvist osv medan Alma lugnt och metodiskt njuter av sitt ben.
Dom kan verkligen reta varandra dom där två. *ler*

Alma väntar tålmodigt på att Mia ska äta upp

Mia är nästan färdig efter bara några minuter

Lilltrollet Sierra njuter av sitt tuggben

Kram
Jenny
Underbart vacker höstdag idag! Att molnen börjar smyga sig fram på himlen gör inte dagen mindre vacker.
Jag och en kompis begav oss ut på kantarelljakt nu på förmiddagen. Ja, hon plockade kantareller och jag hittade...*harkel*...gula svampar som visade sig inte vara kantareller. *ler*
Det där med svamp är inte min grej helt enkelt. Jag vet hur en röd flugsvamp ser ut, jag vet hur en champinjon ser ut (om den ligger i grönsaksdisken på ICA) och så är jag proffs på burkchampinjoner. *nickar malligt*

Jag hoppas att blogger är lite snabbare idag på att ladda upp bilder, för jag skulle så gärna vilja visa er mina senaste loppisfynd.



En rakspegel som loppisgubben med lite stolthet i rösten förkunnade att: det är minsann inte lätt att hitta sådana där gamla rakspeglar i original utföranden längre. Nuförtiden så ska ju allt målas om.
Näää, jag hade inte hjärta att berätta för honom att även denna rakspegel skulle gå samma "öde" till mötes. Hade jag gjort det så kanske jag inte hade fått köpa den.


En hattask, som var röd från början, fick oxå följa med hem. (det ser ut som det är en fläck på den, men det är det inte) Någon liten text eller något fattas den bara nu. Mina föräldrar var och hälsade på här om dagen och när mamma fick syn på hattasken utbrast hon; nämen har du hittat igen din gamla ask och målat den!!
Förstod inte vad hon menade?! Men tydligen så hade jag just en sådan där RÖD hattask när jag var liten, som jag hade dockläder i. Undra vad den har tagit vägen?


Min lilla boksamling växer långsamt men säkert.

Det var det hela... för nu. Kikar nog in här igen under dagen!

Kram
Jenny

01 oktober 2010

Schackmatt

Äntligen fredag! *tjoho* Fredag den 1´a oktober. Redan oktober! Ja, jisses vad fort det går.
Här hemma har lugnet sänkt sig över lägenheten efter livliga morgon aktiviteter som frukost till tre hundar, morgonpromenad med en livligt yster unghund och två trötta och sura tikar i sina bästa år, ihop plockning av diverse föremål som bytt plats sedan den unga livliga trollet flyttade in.*ler*
Nu har hundarna somnat igen, även det livliga trollet, så jag tänkte passa på att sitta vid datorn en stund.



Inspirerad av Jill´s fina svarta ljusstakar vart jag ju "tvungen" att genast kopiera idén rakt av.
Hittade två ljusstakar i mässing (brukar i vanliga fall hitta mängder av dem, men inte nu...tusan) för några kronor styck när jag var på loppis sist.
Snälla sambon spraymålade dem med matt svart sprayfärg och resultatet blev super.
Som jag skriv tidigare... de ser ut som schackpjäser!
Grundtanken var att de svartmålade mässingsljusstakarna skulle ha stått på det där halvmånebordet jag hade siktet inställt på. *näää ja ä in´t bitter*
I stället får dom stå på köksbordet... tills jag hittat deras rätta plats.


Tänkte också visa er vad mer av mina loppisfynd som fått ny färg... MEN... det tar sådan h-vetisk tid för blogger att ladda bilder just nu *morr*. Så... jag återkommer igen under dagen.

Kram
Jenny