03 september 2010

Det slog mig...

...jag har ju en härva virkgarn liggande, som jag köpte för ett tag sedan.
Undra vad jag la det någonstans? *funderar*
Här hemma så måste man nämligen gömma allt vad garner heter. Det finns nämligen en stor golden-färgad garntjuv, som är snabbare än en vessla.
Är man inte uppmärksam så kan det sluta så här:Tidigt i våras fick jag nämligen för mig att virka ett eget överkast. Jag är absolut ingen duktig och erfaren virkare utan mest "fuskat" med små saker som vantar och så.
Det största problemet jag stötte på när det gällde det virkade överkastet var... jag kan inte läsa en virkbeskrivning.*morrr* Hur mycket jag än försökte så fattade jag inte vad som stod i beskrivningen.

Efter många små och stora hysteriska utbrott så gav jag upp! Slängde garnet och virknålen i soporna!
Men så hittade jag en bild på nätet, butiken country by mail, närmare bestämt, på ett underbart fint virkat överkast. Det såg inte så svårt ut.Överkastet bestod av 6-kanter med "pjåpar" på. Virka runt, runt kan jag bättre än att virka fram och tillbaka.*ler stolt*
Så... med hjälp av mönstret på en kantig duk, som jag tog första delen av, plockade jag upp garnet och virknålen ur soporna och satte jag igång med "virka-överkast-projektet".

Överkastet är ett långtids projekt så jag virkar en rutan nu och då. Och nu så blev jag lite sugen på att göra en eller två rutor.


Visat bilden förut, men så här ser överkastet ut.
Det går ju som ni vet att förstora upp bilden för att få en bättre närbild.

Nu ska jag tända ljus, göra lite te och kura ner mig i soffhörnet. Det är kommissarie Morse på kanal 9. Älskar sådana typer av serier. *myser*

Hoppas att ni mår bra och har det bra!

Kram
Jenny

2 kommentarer:

 1. Go kväll Jenny!
  Vilken rolig historia om din virkning! Oj, jag har inte virkat kanske i tio år, sista var de tre duken som jag har visat i min blogg.
  Tänk inte nu att jag är efterbliven men du har alltså en Golden!? Min absoluta fav.!
  Nåt roligt på gång i helgen?
  Har det så mysigt!
  Kram Sirpa

  SvaraRadera
 2. Halloo!
  Jag tror det blir imorn en snabb visit på stan och en långsam visit på IKEA:) Söndag, ingen ardning än.
  Kramiz Sirpa
  Ps. Loppisfyndet, ett tag till! :D

  SvaraRadera

Hej!
Jag skulle bli så glad om du har lust att lämna ett litet avtryck innan du går.
Kram
Jenny